Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.


پاک‌کن‌های آنتی‌باکتریال نانویی تولید و روانه بازار شدند

با شیوع ویروس کرونا و دغدغه مدارس در انتقال این بیماری و همچنین شیوع ویروس آنفولانزا در مدارس در طول سال تحصیلی، ایجاد خاصیت آنتی‌باکتریال در لوازم‌التحریر می‌تواند به والدین و دانش‌آموزان در مصون ماندن از گزند این بیماری‌ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا شرکت زگال شمال با استفاده از فناوری نانو و اضافه کردن نانومواد ساختار خاصیت آنتی‌باکتریالی را در پاک کن ایجاد کرده است. این پاک‌کن‌های آنتی‌باکتریال علاوه بر این که قدرت پاک‌کنندگی بالایی دارند، بسیار نرم بوده و در برابر شکنندگی مقاوم هستند.


جذب ۱۰۰ نوآوری برتر صنعتی کشور برای ورود به بازار چین


یک همکاری مشترک میان ایران، چین و ایتالیا شکل گرفته است به همین منظور «شرکت‌های کوچک و متوسط»، «شرکت‌های خلاق و نوآور»، «شرکت‌های زایشی» و «تیم‌های تحقیقاتی» برای مشارکت در این طرح تا ۳۰ خردادماه سال جاری فرصت دارند طرح‌های خود را ارائه کنند. این رویداد فناورانه ۴ تا ۶ مهرماه ۱۴۰۰ در پکن چین برگزار می‌شود تا شرایط برای ورود محصولات و خدمات برتر صنعتی به بازار چین فراهم شود.

 



جلوگیری از هدر رفت آب با سامانه ایران ساخت هوشمند


در سطح شهر تانکر‌هایی هستند که آب را از علمک‌های آب شرب برداشت می‌کند. از همین رو شرکت دانش‌بنیان کوشا هوشمند کرمان، سامانه‌ای سخت‌افزاری و نرم‌افزای را برای مدیریت میزان برداشت و مصرف صحیح از این پایانه‌ها طراحی کرده است. این تجهیزات بر روی این علمک‌ها نصب می‌شود و بر اساس مقدار مجاز و میزان ظرفیتی که کاربر نیاز دارد، به صورت هوشمند، شیر آب را بازکرده و آب مورد نیاز را برداشت می‌کند و پس از برداشت دقیق، به صورت خودکار جریان آب را قطع می‌کند.


محققان ایرانی دستگاه درمان سکسکه اختراع کردند


محققان ایرانی دستگاهی به نام «ابزار مکش و بلع» را که می‌تواند سکسکه را به طور سریع درمان کند، اختراع کرده‌اند. این دستگاه با نام هیک‌اوی (HiccAway) ثبت اختراع شده است. «هیک‌اوی» دارای دهانه و یک دریچه فشار قابل تنظیم است. فردی که دچار سکسکه شده باید این دستگاه را درون آب قرار داده و از آن به عنوان یک نِی استفاده کند.


نانوذرات بلوری تومور‌های سرطانی سر و گردن را نابود می‌کند


شرکت نانوبیوتیکس پیش از نشست سالانه ۲۰۲۱ انجمن آمریکایی بالینی آنکولوژی، گفته است که نانوذرات بلوری آن‌ها در یک آزمایش مقدماتی فاز اول، قادر به کوچک کردن تومور در حدود ۷۷ درصد بیماران است.

 



تولید برق با ذرات ریز کربن آسان می‌شود


مهندسان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) با استفاده از ذرات ریز کربن راهی جدید برای تولید برق ارائه کردند که می‌توان با برهم‌کنش با مایعات اطراف آن‌ها جریان برق ایجاد کرد.  این مایع که یک حلال آلی است، الکترون‌ها را از ذرات بیرون می‌کشد و جریانی را ایجاد می‌کند که قادر است برای هدایت واکنش‌های شیمیایی یا تأمین انرژی ربات‌های در مقیاس نانو یا میکرو مورد استفاده قرار گیرد.


نابودی پلاستیک‌ها با میکرو ربات‌های خودران!


در حالی که محصولات پلاستیکی در همه جا وجود دارد، زباله‌های پلاستیکی و ذرات پلاستیکی کوچک هم اکنون فضای پیرامون ما را نیز اشغال کرده است. کوچکترین آن‌ها، میکروپلاستیک‌هایی هستند که اندازه آن‌ها کمتر از ۵ میلی‌متر بوده که از بین بردن آن‌ها سخت است. علاوه‌بر این، آن‌ها می‌توانند فلزات سنگین و آلاینده‌ها را جذب کنند، درصورت مصرف تصادفی توسط انسان یا حیوانات به آن‌ها آسیب می‌رساند. در یک مطالعه اثبات مفهوم که نتایج آن در نشریه ACS Applied Materials & Interfaces به چاپ رسیده است، پژوهشگران میکرو ربات‌های خودران تولید کردند که می‌توانند شنا کنند، به پلاستیک‌ها متصل شوند و آن‌ها را تجزیه کنند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ویروس کرونا سرطان سکسکه کربن گرافن شرکت های دانش بنیان ربات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۷۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کارت هوشمند حج»؛ فناوری جدید عربستان برای حجاج

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کارت هوشمند حج در راستای اجرای طرح حج هوشمند است که عربستان سعودی برای دیجیتالی کردن خدمات حج در شرایط شیوع کرونا در نظر گرفته است.
«عمرو المداح» مسئول معاونت امور برنامه‌ریزی و توسعه در وزارت حج و عمره عربستان، در این باره گفت: این کارت در راستای اجرای کامل خدمات در مراسم حج امسال برنامه‌ریزی شده است اما به دلیل محدود بودن تعداد حجاج، برخی خدمات آن سال آینده ارائه می‌شود تا حجاجی که در سال آینده از کشورهای خارج به حج مشرف می‌شوند، بتوانند از این خدمات استفاده کنند.

وی افزود: کارت هوشمند حج از فناوری ارتباط نزدیک (NFC) تشکیل شده که این امکان را می‌دهد تا کارت از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان و به وسیله بارکد آن توسط کارکنان حج خوانده شده و اطلاعات شخصی، پزشکی و محل سکونت حجاج و همچنین اطلاعاتی چون کاروان حاجی، شماره اتوبوس و صندلی آن، نشانی محل سکونت و اتاق او در اختیار این کارکنان قرار گیرد.

المداح در ادامه افزود: همچنین در کارت هوشمند حج محل استقرار حاجی در مشاعر مقدسه مشخص شده است و حاجی می‌تواند با استفاه از این کارت وارد محل استقرار خود در مشاعر مقدسه شود.

به گفته این مقام عربستانی، وزارت حج و عمره عربستان خدمات کارت هوشمند را در حج سال گذشته به صورت محدود ارائه کرد، اما این کارت در موسم حج امسال به تمامی حجاج و کارمندان حج اختصاص یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «کارت هوشمند حج»؛ فناوری جدید عربستان برای حجاج
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان + فیلم
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ویدیو/ ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • تصمیم زاکانی برای ساخت فرهنگسرا به قیمت نابودی درختان
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی