Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@02:27:51 GMT

علت سکسکه نوزادان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۴۷۲۰

علت سکسکه نوزادان چیست؟

سکسکه کردن از جمله چیز‌هایی است که همه ما در زندگی تجربه کرده‌ایم و اغلب اوقات هم نفهمیده‌ایم علت سکسکه کردن ما چیست؛ به خصوص نوزادان که بیشتر از بزرگسالان دچار سکسکه می‌شوند.

سکسکه وقتی اتفاق می‌افتد که دیافراگم کودک منقبض می‌شود، این امر باعث می‌شود هوا به سختی از تار‌های صوتی کودک عبور کند و ایجاد سکسکه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی اوقات زمان سکسکه کردن کودک طولانی می‌شود که می‌تواند باعث ناراحتی او شود. در این مقاله به عوامل ایجاد کننده سکسکه در نوزادان و راه‌های جلوگیری از آن اشاره می‌کنیم.

علت سکسکه در نوزادان چیست؟

برخی از محققان در سال ۲۰۱۲ این نظریه را مطرح کردند که سکسکه به خاطر خارج کردن هوای اضافی از معده صورت می‌گیرد، با این وجود هنوز جامعه پزشکی در مورد هدف از سکسکه کردن مطمئن نیست.

پزشکان می‌گویند سکسکه وقتی اتفاق می‌افتد که چیزی باعث انقباض دیافراگم شده و تار‌های صوتی به سرعت بسته می‌شوند. هوا به سختی از درون تار‌های صوتی عبور می‌کند و صدای سکسکه کردن را ایجاد می‌کند. دیافراگم یک عضله بزرگ است که زیر قفسه سینه قرار دارد و زمانی که شخصی نفس می‌کشد بالا و پایین می‌رود.

سکسکه در نوزادان اغلب بدون هیچ دلیل ظاهری اتفاق می‌افتد، اما غذا خوردن ممکن است یکی از علت‌ها برای انقباض دیافراگم باشد. این اتفاق ممکن است زمانی رخ دهد که کودک:

هنگام غذا خوردن هوای زیادی ببلعد

این عوامل باعث می‌شود معده نوزاد بزرگتر شود، همین امر باعث فشار به دیافراگم شده و منجر به سکسکه کردن نوزاد می‌شود.

اگر دفعات ایجاد سکسکه خیلی زیاد باشد و باعث ناراحتی و بی تابی کودک شود ممکن است به علت برخی بیماری‌ها مانند رفلاکس معده باشد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که غذای هضم شده و اسید معده دوباره به لوله مری برمی‌گردد. هنگام عبور این مایعات از دیافراگم می‌تواند باعث تحریک شدن آن و ایجاد سکسکه شود.

البته توجه کنید که دیافراگم فقط به علت مشکلات معده و غذا منقبض نمی‌شود، ممکن علت ایجاد انقباض در دیافراگم و سکسکه مشکل دیگری باشد.

جلوگیری از سکسکه در نوزادان

به طور معمول سکسکه مشکلی برای نوزادان ایجاد نمی‌کند، در حالی که بزرگتر‌ها سکسکه را خیلی عذاب آور تصور می‌کنند، برای نوزادان سکسکه آنقدر‌ها هم ناراحت کننده نیست.

هنگامی که نوزاد سکسکه می‌کند بهتر است او را راحت بگذارید تا سکسکه خود به خود متوقف شود، تنها در صورتی که سکسکه خیلی طولانی شود و باعث ایجاد مشکل در نوزاد شود باید به دکتر مراجعه شود.

اما اگر شما از سکسکه نوزاد خود نگران می‌شوید و نمی‌خواهید اجازه دهید سکسکه کردن کودک شما را ناراحت کند می‌توانید از روش‌ها و استراتژی‌های زیر استفاده کنید:

آروغ زدن کودک

هنگامی که معده نوزاد پر از هوا می‌شود ممکن است به دیافراگم فشار بیاورد و باعث انقباض شود. بهتر است هر چند دقیقه دست از شیر دادن به کودک بردارید و به کودک کمک کند تا آروغ بزند یا به اصطلاح باد گلو بدهد، این کار باعث می‌شود مقداری از هوای جمع شده در معده خارج شود و از ایجاد سکسکه جلوگیری می‌کند.

آکادمی متخصصین کودکان در آمریکا در مورد کودکانی که با شیشه شیر تغذیه می‌کنند، پیشنهاد می‌کند که هر بار که کودک حدود ۱۰۰ گرم شیر می‌خورد به او کمک کنید تا آروغ بزند.

اگر کودک از پستان مادر شیر می‌خورد ایده خوبی است که هر بار کودک را بین سینه‌ها جا به جا می‌کنید به او کمک کنید تا آروغ بزند.

استفاده از پستانک

گاهی اوقات استفاده از پستانک می‌تواند باعث آرامش دیافراگم شود که موجب توقف سکسکه کردن کودک می‌شود.

استفاده از عرقیجات

عرقیجات در واقع ترکیبی از آب و گیاهان دارویی هستند که از گذشته برای رفع مشکلات مربوط به معده استفاده می‌شدند.

عرقیجاتی که معمولا برای معده درد و سکسکه قابل استفاده است عبارتند از:

زنجبیل
رازیانه
بابونه
دارچین

با این وجود هنوز بسیاری از متخصصان به درمان‌های سنتی اعتقادی ندارند، اما به دلیل منشا دارویی این درمان‌های خانگی و مضر نبودن آن از گذشته تا امروز از این روش درمان استفاده می‌شود.

ماساژ دادن پشت نوزاد

ماساژ دادن پشت نوزاد می‌تواند به آرام شدن آن‌ها کمک کند و در نتیجه از بروز انقباضاتی که باعث سکسکه می‌شوند جلوگیری می‌کند.

توجه کنید بسیاری از درمان‌های خانگی مانند کشیدن زبان کودک، یا آب خوردن به صورت برعکس هیچ پایه علمی ندارند و به هیچ وجه روی نوزاد امتحان نکنید این درمان‌ها ممکن است باعث تشدید مشکل نوزاد شده و برای او خطرناک باشد.

منبع: کودکت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سکسکه نوزادان رفلاکس معده سبک زندگی پارسی خبر سکسکه در نوزادان ایجاد سکسکه سکسکه کردن درمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۴۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است

 
لیلا عرب‌نژاد  بیان کرد: ۱۶ اردیبهشت در ایران و پنج می، در جهان به نام روز ماما ثبت شده است، اهمیت این شغل با تولد انسان شروع می‌شود، همه ما به‌طورقطع با ماما سروکار داشتیم، در بحران جمعیتی حال حاضر کشور که به تعبیر حضرت آقا ابر چالش جمعیتی است، ایران پیش از هر زمانی به ماما نیاز دارد.
 
 وی افزود: اگر بخواهیم بحران جمعیتی را حل کنیم، به طور حتم باید نقش ماما در کشور پررنگ و پررنگ‌تر شود، کمااینکه در حال حاضر هم بیشتر بار ناشی از افزایش جمعیت را ماماها به دوش می‌کشند.
 
رئیس اداره مامایی زاهدان یادآور شد: سیستان و بلوچستان بالاترین موالید کشوری را دارد، طبق آمار ده درصد موالید کشور در این استان پهناور اتفاق می‌افتد و این در حالی است که جمعیت ما نسبت به کل کشور ۳/۵ تا حداکثر ۴ درصد بیشتر نیست؛ اما چندین برابر میانگین کشوری، نرخ رشد جمعیت داریم و این نشان می‌دهد پرکارترین ماماهای کشور در استان سیستان و بلوچستان مشغول خدمت هستند.
 
  وی تصریح کرد: هر ماما یک سفیر برای جوانی جمعیت است که شغل و نقش آن‌ها مقدس است، همان‌طور که با آمدن نام مادر، واژه‌های مقدس شکیبایی، عشق و ایثار در ذهن‌ها تداعی می‌شود، خداوند هم به‌خاطر آفرینش انسان خودش را احسن الخالقین معرفی کرده و به خود آفرین گفته است، یک مادر هم با به‌دنیاآوردن یکی دیگر از مخلوقات برتر خدا تابعی از این احسن الخالقین است.
 
  لیلا عرب‌نژاد در ادامه گفت: ماما در امتداد احسن الخالقین بودن خداوند در به‌دنیاآوردن اشرف مخلوقات کمک می‌کند و نویدبخش یک زندگی تازه است و نقش بسیار حساسی در حوزه بهداشت و درمان دارد.
 
 مقام مسئول در خصوص حوزه مامایی اظهار کرد: ماماها در حوزه‌های مختلف بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش در حال فعالیت هستند که در استان ما باتوجه‌به نرخ بالای جمعیت و هم‌جواری با کشورهای افغانستان و پاکستان که آمار بالای موالید و شاخص‌های بهداشتی پایینی دارند کار ما خیلی سخت‌تر است.
 
 وی تشریح کرد: مادرهای باردار نیازمند مراقبت‌های ویژه و مریض‌های ویژه در استان ما بیشتر از سایر شهرها هستند، بستر فرهنگی ما هم به‌گونه‌ای است که زادوولد زیاد است و مناطق صعب‌العبور و پراکندگی جمعیت داریم و این موارد باعث می‌شود که حوزه‌های مامایی در این استان مسئولیت بسیار سختی را حامل باشند.
 
 رئیس اداره مامایی با اشاره به آمار زیاد مرگ‌ومیر مادران باردار در این استان افزود: علی‌رغم آمار بسیار بالای مرگ‌ومیر سال‌های اخیر در این استان، کاهش ۲۵ درصدی مرگ‌ومیر مادران باردار در سال ۱۴۰۲ خبر از افتخارآمیز بودن حرفه ماماها داده است که حتی با افزایش مادران نیازمند مراقبت‌های ویژه و با افزایش موالیدی که داشتیم توانستیم شاخص را کاهش دهیم و این دست‌مریزاد دارد برای ما و افتخار بزرگی برای جامعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
 
  وی اذعان کرد: باتوجه‌به سختی کار در سیستان و بلوچستان در حال حاضر تعرفه‌گذاری مامایی به دانشگاه ابلاغ شده و تعرفه‌گذاری مامایی یعنی اینکه خدمات ارزش‌گذاری نسبی شود و متأسفانه در قانون تعرفه‌گذاری، گروه مامایی آن طور که بایدوشاید زحماتشان دیده و ارزش‌گذاری نشده است.
 
 عرب‌نژاد خاطرنشان کرد: برای مادری که در پروسه زایمان قرار می‌گیرد تعرفه‌ای تعریف شده است که دور از واقعیت است و با زحمات ماما هم‌خوانی ندارد، از دولت و سیاست‌گذاران در سطح کلان کشور خواستار هستیم که تعرفه‌گذاری مامایی را واقعی کنند، یعنی به‌گونه‌ای تعرفه انجام زایمان و استرس ماما را در نظر بگیرند و با سایر بخش‌ها مقایسه نکنند؛ زیرا با آمار بالای استان بحث زیر ساخت‌ها موضوع مهمی است.
 
 وی با تأکید بر افزایش و توسعه بلوک‌های زایمانی افزود: باید فضای فیزیکی را افزایش دهیم، یکی از مشکلاتی که در بعضی بیمارستان‌ها داریم این است که با یک‌سوم فضای فیزیکی مورد انتظار در حال ارائه خدمات هستیم و این کار را خیلی سخت‌تر می‌کند و در کیفیت کار اثرگذار است و شایسته گروه مامایی و حتی مردم نیست و خیلی خوب است که این زیر ساخت‌ها توسعه پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان امیریه دامغان برگزار می‌شود
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • ماجرای جالب نجات یک نوزاد در کنار جاده (فیلم)
  • ماجرای جالب نجات یک نوزاد در کنار جاده!
  • ماجرای جالب نجات یک نوزاد در کنار جاده! + ویدئو